3D CT-scanner

De 3D CT-scanner (3D-Computed Tomography) maakt de meest nauwkeurige 3D-scans. Om een object in 3D te scannen, wordt het in de 3D CT-scanner op een draaitafel geplaatst. Röntgenstralen gaan door het object en raken vervolgens een detector, waar een 2D-doorsnedebeeld wordt gemaakt. Vervolgens draait de draaitafel en wordt een ander röntgenbeeld gegenereerd. De uiteindelijke 3D-scan wordt berekend op basis van vele honderden röntgenfoto’s in dwarsdoorsnede.


het object wordt op een draaiplateau in het midden van de CT-scanner geplaatst. De röntgenbuis zendt röntgenstralen uit die het object binnendringen. Een detector met een resolutie van 2000px X 2000px ontvangt de stralen en maakt een 2D-röntgendoorsnedebeeld.

Vervolgens wordt de draaischijf minimaal gedraaid en genereert de scanner weer een röntgenbeeld. In totaal worden maximaal 1.300 foto’s van het object gemaakt.

Deze 2D-doorsnedebeelden worden vervolgens door de computer gecombineerd tot een 3D-model. Dit proces heet: “Creatie van een volumegrafiek”.

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden.Je kunt tot 20 bestanden uploaden.

Nieuw!!!


Gratis verzendingNieuw FLEX- TPU, PEEK, PEEK, ULTEM

Dit zal sluiten in 20 seconden

× Hoe kan ik je helpen?