Zelf ontwerpen

Heeft u een idee en wilt u hier een 3D model van laten maken? Dan zal het idee eerst moeten worden omgezet in een 3D ontwerp op de computer of tablet met behulp van tekensoftware. Gelukkig is er software voor alle niveaus en kan iedereen al snel een eigen ontwerp maken! AutoDesk is één van de grootste uitgevers van software voor 3D modellen. Zij bieden zelfs programma’s die vanaf de iPad werken. Hieronder ziet een onze aanbevelingen. Behalve deze opties, zijn er natuurlijk nog tientallen andere programma’s beschikbaar.
CAD 3D Tinkercad

Tinkercad is gratis en werkt volledig uit uw internetbrowser. U hoeft dus niets te downloaden of installeren. Tinkercad is volgens ons de beste en eenvoudigste optie om snel uw eigen 3D model te ontwerpen, een personalisering toe te voegen of aanpassing te maken aan een gedownloade tekening. Het is gemakkelijk te gebruiken en er zijn talloze tutorial video’s op YouTube te vinden mocht u ergens niet uitkomen. Ga naar Tinkercad log in en begin met ontwerpen!

CAD 3D Fusion 360

Fusion 360 bied een gratis lidmaatschap aan voor thuisgebruik. Fusion 360 is zeer populair vanwege de uitgebreide functionaliteit voor een gratis programma. Het is lastiger te leren voor beginners dan Tinkercad. Fusion 360 is uitstekend voor complexere ontwerpen of ontwerpen waarbij exacte afmetingen belangrijk zijn. Ga naar Fusion360 voor meer informatie.

CAD 3D SolidWorks

SolidWorks is professionele software en wordt gebruikt voor het modelleren van 3D tekeningen en mechanische 3D tekeningen. SolidWorks heeft een prijzige licentie en ook krachtige computer nodig om goed gebruikt te kunnen worden. Het populair in de professionele industrie en extreem uitgebreid, maar voor thuisgebruik is dit geen optie vanwege de kosten en complexiteit. Op de website van SolidWorks vindt u meer informatie.

Houd bij het zelf ontwerpen rekening met de richtlijnen voor 3D printen, te vinden in de helpdesk.

Plaats een reactie

Nieuw!!!


Gratis verzendingNieuw FLEX- TPU, PEEK, PEEK, ULTEM

Dit zal sluiten in 20 seconden