PEi

pei ultem

PEI (polyetherimide) Ultem®
PEI (Polyetherimide) Ultem® is een semi-transparant, zeer sterk polymeer met uitstekende hittetolerantie, dat zijn sterkte en stijfheid behoudt bij continue bedrijfstemperaturen tot 170°C. Als lid van de PEI-familie (polyetherimide) van thermoplastische harsen biedt Ultem® mechanische stabiliteit en is toch gemakkelijk te verwerken. Dit geeft flexibiliteit en vrijheid in ontwerp voor een breed scala aan onderdeelgeometrieën en toepassingen.

Deze eigenschappen, zoals de veerkracht tegen blootstelling aan hitte, maken Ultem® ook een goede keuze voor toepassingen die nauwe toleranties en minimale kromtrekking vereisen. Veel voorkomende industrieën die profiteren van Ultem® zijn onder meer ruimtevaart- of vliegtuigonderdelen en medische en farmaceutische toepassingen.

Ultem® is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten die verbeterde voordelen bieden op het gebied van chemische en hittebestendigheid of elasticiteit. Het biedt ook een hoge treksterkte, stijfheid, goede sterkte-gewichtsverhouding en maatvastheid. Ultem® vertoont een natuurlijke vlambestendigheid en staat bekend om de lage rookontwikkeling bij blootstelling aan hitte.

Ultem® het veelzijdige polymeer
Ultem®-eigenschappen met hoge hittebestendigheid (continu presterend tot 170°C) en duurzaamheid helpen bij het vervangen van metalen onderdelen voor gewichtsvermindering in industrieën die op zoek zijn naar lichtere belastingen. Het is bestand tegen spanningsscheuren bij blootstelling aan zuren, alcoholen, vetten en oliën en andere vloeistoffen. Dit polymeer is ook bestand tegen gammastraling en ultraviolette straling. Het is bestand tegen kruip, oftewel de neiging van materialen om te vervormen en af te breken onder herhaalde mechanische belasting.

Er is steeds meer vraag naar hoogwaardige thermoplastische materialen zoals Ultem®, die kunnen dienen als een lichtgewicht alternatief voor metaal, in industriële productietoepassingen en in de automobiel-, medische en halfgeleiderindustrie.

De hydrolysebestendigheid en het vermogen om herhaalde sterilisaties voor herbruikbare apparaten te tolereren, maken het tot een levensvatbaar polymeer voor medische apparaten en componenten. Binnen de halfgeleiderindustrie maakt de boogweerstand Ultem® tot een polymeer bij uitstek om componenten te vervaardigen. Deze eigenschap maakt het, naast zijn kneedbaarheid, ook zeer geschikt voor toepassingen die afzetting, verwijdering, patroonvorming en wijziging van elektrische eigenschappen vereisen.

De lijst met eigenschappen van Ultem® omvat:

Uitstekende chemische bestendigheid
Goede eigenschappen bij hoge temperaturen
Nauwkeurige tolerantiecontrole
Hitte-, oplosmiddel- en vlambestendig
Hoge diëlektrische sterkte en stabiliteit
Uitstekende mechanische eigenschappen
Stijf en sterk
Uitzonderlijke weerstand tegen omgevingskrachten
Toepassingen voor Ultem®-gebruik
Als een hoogwaardige thermoplast met uitstekende sterkte, stijfheid en anti-warp-eigenschappen kan Ultem® metalen onderdelen vervangen in toepassingen die onderhevig zijn aan voortdurende hoge temperaturen. Dit zijn belangrijke kenmerken in meerdere industrieën, zoals de lucht- en ruimtevaartindustrie en de industrie voor medische hulpmiddelen. De uitgebalanceerde eigenschappen maken Ultem® een ideale keuze in vele industriële segmenten.

Lucht- en ruimtevaart/defensie: persoonlijke opslageenheden, zuurstofpanelen, ventilatiesystemen, connectoren, kabelgoten, grendels, scharnieren, voedselbakjes, deurgrepen, onderdelen voor binnenbekleding

Apparaten: Apparatuur voor voedselbereiding en sterilisatie

Auto-industrie: elektrohydraulische regelkleppen, variabele kleptiming, oliepompregeling met variabele cilinderinhoud en cilinderuitschakeling, en aandrijflijn- en remsystemen

Chemisch: Vulstoffen voor productie met hoog rendement

Elektrisch: Elektrische connectoren

Industrieel: spruitstukken, machinaal bewerkte bussen

Medisch: Ultem® biedt eigenschappen die zeer compatibel zijn met onderdelen van medische apparaten, waaronder de duurzaamheid, hittebestendigheid, gewichtsvermindering, verminderde sterilisatielast en verbeterde MRI-compatibiliteit. Uitstekend geschikt voor herbruikbare apparaten met een reeks sterilisatiemethoden.

Olie en gas: compressoren en pompen

Halfgeleidercomponenten: behuizingen van stroomonderbrekers, sondes, wafers

pei ultem

Nieuw!!!


Gratis verzendingNieuw FLEX- TPU, PEEK, PEEK, ULTEM

Dit zal sluiten in 20 seconden

× Hoe kan ik je helpen?