PLA

PLA is een type plastic dat veel wordt gebruikt voor 3D-printen. Het wordt gemaakt van natuurlijke bronnen zoals maïs of suikerriet, waardoor het milieuvriendelijker is dan andere plastics. PLA is ook niet giftig en geurloos

PLA is een goede keuze voor het 3D-printen van onderdelen die niet worden blootgesteld aan hoge temperaturen of stress, zoals decoratieve voorwerpen, speelgoed, modellen of prototypes. PLA is sterk en stijf, wat betekent dat het rigide en duurzame onderdelen kan creëren. PLA heeft een gladde en glanzende afwerking en is verkrijgbaar in veel kleuren en mengsels, waardoor het mooie en aantrekkelijke onderdelen kan creëren.

PLA is echter geen goede keuze voor het 3D-printen van onderdelen die hoge hittebestendigheid of flexibiliteit vereisen, zoals functionele onderdelen, buitenonderdelen of draagbare onderdelen. PLA kan vervormen of smelten wanneer het wordt blootgesteld aan hoge temperaturen of direct zonlicht, of breken wanneer het wordt gebogen of geraakt. PLA kan ook vocht uit de lucht opnemen en de printkwaliteit en prestaties beïnvloeden.

Daarom is PLA een geweldig materiaal voor beginners en hobbyisten die eenvoudige en leuke onderdelen willen 3D-printen. PLA is geen geweldig materiaal voor professionals en enthousiastelingen die complexe en functionele onderdelen willen 3D-printen.

Nieuw!!!


Gratis verzendingNieuw FLEX- TPU, PEEK, PEEK, ULTEM

Dit zal sluiten in 20 seconden